Competitions

Collodi Village, IT

2017

Children's  Library

Pinocchio Children's Library

Aan de Van Schouwenburgstraat, op loopafstand van het centrum van Sneek, ontwierpen we ‘Het Pakhuis’: 54 betaalbare en slim ingedeelde appartementen voor kleine huishoudens. Een woningtype waar steeds meer behoefte aan is. De driekamerappartementen komen in twee stevige gebouwen met respectievelijk 26 en 28 woningen. De appartementengebouwen ogen stoer door kleine verspringingen, hoogteverschillen en twee tinten stootvoegloos metselwerk. De herkenbare entrees geven we een kader van uitstekend beton. Voor een speelse eenheid wisselen een staand tegelverband en Franse balkons elkaar aan de achtergevel af.

 

De nieuwe woongebouwen passen goed in het palet van de bestaande omgeving met voornamelijk tweelaagse rijwoningen uit de jaren 50 en 60 en hoogbouw langs de westelijke rand. Met de pakhuizen zetten we deze hoge accenten aan de Van Schouwenburgstraat door. We hebben de woningen opgedeeld in twee blokken, zodat de zichtlijn vanuit de achterliggende wijk richting het water behouden blijft. Vanaf de verbindingsweg naar het centrum van Sneek geven de pakhuizen gezicht aan de wijk en een entree naar de stad.

1/11

MARIONETTE

Architecture I  Interior  I  Art + Culture

Copyright @ Cloudscape Architecture

Copyright @  雲景建築設計事務所